Casting csodák: híres színészpárosok

A castingosok érdemeit nem valami gyakran szoktuk hangoztatni, pedig nem kis munka van abban, hogy kiválasszák a legmegfelelőbb színészeket és színésznőket egy-egy szerepre. Nem véletlen tehát, hogy egy jól bevált párosításból később barátság vagy adott esetben „tradíció” lesz. Olyan színészpárosok szerepelnek az alábbi listán, akik több filmben is együtt játszottak, és a munkakapcsolat mellett a barátság is összeköti őket.

Ginger Rogers & Fred Astaire

Ginger Rogers és Fred Astaire neve olyannyira összefonódott és elválaszthatatlan egymástól és a musical műfajától, hogy még közös Wikipédia cikkellyel is rendelkeznek.

Közös pályafutásuk az 1933-as Flying Down To Rio című zenés-táncos filmmel vette kezdetét, majd ezt követően olyan kasszasikerekben játszottak együtt – és táncukkal varázsolták el a nézőket – mint a Frakkban és klakkban (Top Hat) vagy a Táncolj velem (Shall We Dance).  Utoljára 1949-ben vállaltak közös munkát a Táncolj a Broadwayn! (The Barkleys of Broadway) című musicalben.

ginger_fred

Ginger és Fred a Swing Time (1936) egyik jelenetében

Kate Winslet & Leonardo DiCaprio

Nyilvánvalóan mindenkinek a Titanic ugrik be róluk először, és jól is van ez így, hiszen James Cameron nagyszabású 1997-es filmje az, amelynek köszönhetően kezdetét vette közös „pályafutásuk” és barátságuk.

Legközelebb 2008-ban játszottak együtt A szabadság útjai című Sam Mendes-filmben, és hasonlóan a Titanichoz, ezzel a filmmel is taroltak. Ők ketten valószínűleg bármit képesek lennének eljátszani.

leo_kate

Leo és Kate az 1998-as Golden Globe-on

Kristen Stewart & Jesse Eisenberg

A fiatal színészek először a 2009-es Adventureland – Kalandpark c. filmben játszottak együtt. Ezt követően kissé eltérően alakultak karrierjeik: míg Kristen Stewart eltévelyedett az Alkonyat-filmek útvesztőjében, addig Jesse Eisenberg sikert sikerre halmozott (Zombieland, Social Network – A közösségi háló, Szemfényvesztők – csak hogy pár címet említsek).

Ám szerencsére Miss Stewart is visszatért megérdemelt helyére az elmúlt pár évben, és zökkenőmentesen veszi az elé állított színészi kihívásokat (pl.: Sils Maria felhői vagy Megmaradt Alice-nek).

A páros legújabb közös produkciója az idei cannes-i filmfesztivál egyik várva várt filmje, Woody Allen Café Society című alkotása, tavaly pedig a BeSZERvezve című akció-vígjátékban láthattuk őket. Kíváncsi vagyok mikor „nőnek ki” a tini-fiatal felnőtt szerepekből, és láthatjuk őket egy A szabadság útjaihoz hasonló, húsbavágó drámában.

Cafe-Society-620x411

Jesse Eisenberg és Kristen Stewart Woody Allennel a Café Society forgatásán

Jennifer Lawrence & Bradley Cooper

Jennifer Lawrence és Bradley Cooper gyakorlatilag együtt futottak be a Napos oldal című David O. Russel-alkotással – a rendező azóta nem is készített filmet nélkülük (Amerikai botrány, Joy). Jennifer Lawrence a Napos oldal-beli alakításának köszönhetően megkapta élete első Oscar-díját, Cooper pedig azóta is rendszeresen megtalálható a jelöltek között, bár a szobrot eddig még nem érdemelte ki.

A Russel-filmeken kívül még egyszer, Susanne Bier dán rendezőnő drámájában, a Serenában játszottak együtt. A film elég nyögve nyelősen készült el, több akadály is felmerült a forgatás során, ami sajnos meg is látszódik rajta, így valószínűleg nem ez marad a legemlékezetesebb Lawrence-Cooper film.

Serena-Jennifer-Lawrence-Bradley-Cooper

Bradley Cooper és Jennifer Lawrence a Serena forgatásán

Nektek kik a kedvenceitek?