Sorozatok a posztfesztiválos melankólia ellen

Javában tart a nyár, és mielőtt még valaki posztfesztiválos melankóliába ringatná magát, összegyűjtöttem pár általam kedvelt sorozatot, amelyek tökéletes unaloműzőként szolgálhatnak a hosszúra nyúlt nyári napokon.

A vicces – BoJack Horsman

BoJack engem már az első 2 percével megfogott, majd a képernyő előtt is tartott, amíg le nem daráltam a jelenleg elérhető két évadot. Azóta várom a folytatást, ami már egy karnyújtásnyira van: július 22-dikétől a teljes harmadik évad elérhető lesz a Netflixen.

Mert a BoJack Horsman eredeti Netflix sorozat, de nemcsak emiatt érdemes követni a kiöregedett sitcom sztár mindennapjait. Az animációs széria bája a végtelenül szórakoztató párbeszédekben és a kortárs társadalom kritikájában keresendő, na meg Will Arnett búgó hangjában.

bojack3

A (szinte) cyberpunk – Mr. Robot

A Mr. Robot főszereplője egy fiatal hacker, Elliot Alderson, aki egyszerre több mentális problémával is küzd, miközben alapjaiban akarja megváltoztatni a világot – szóval minden adott egy igazán ütős cyber-thrillerhez.

És Sam Esmailnek sikerült is megalkotnai az elmúlt év egyik legizgalmasabb sorozatát, beváltva a Mr. Robothoz fűzött reményeket és összehozva egy kiváló stábot. Christian Slater régen kapott már ilyen érdekes szerepet, és Rami Malek se nagyon játszott még főszerepet – ám szerencsére mindketten éltek a lehetőséggel. De persze ne feledkezzünk meg a csajokról sem, hiszen Portia Doubleday és Carly Chaikin se akármilyen játékkal teszik felejthetetlenné a Mr. Robotot.

A folytatásra a Mr. Robot esetében sem kell sokáig várnunk, hiszen július 13-dikától ismét izgulhatunk Elliotért és az fs0cietyért.

Az időutazós – 11.22.63

A Stephen King rajongók most örülhetnek, hiszen végre megint értékelhető – sőt, élvezetes – adaptáció készült az író egyik munkájából.

A 11.22.63 során James Franco, a harmincas irodalomtanár utazik vissza az időben, hogy megakadályozza John F. Kennedy meggyilkolását (amelynek időpontjára a cím is utal). Nos, ez így akár még könnyű melónak is tűnhet, hiszen minden szükséges adat a főhősünk rendelkezésére áll, csakhogy a múlt „közbeavatkozik”, nem szeretné, ha „kijavítanák”.

A 11.22.63 nem az évtized sorozata, de abszolút szerethető, unaloműzőnek tökéletes választás.

112263

A kémes – Éjszakai szolgálat (The Night Manager)

Tom Hiddleston és Hugh Laurie egy John le Carré adaptációban?! Na ne vicceljünk! Hiszen már a nevek is biztosítékot jelentenek egy libabőrös kémes filmhez. És így is lett. Izgulós az első perctől az utolsóig. Ó, és flowerpower tényező még Susanne Bier dán rendezőnő neve is.

Az elgondolkodtató – Black Mirror

A Black Mirror egy antológia sorozat, amely a modern technológia veszélyeire és a modern kor okozta elidegenedésre hívja fel a figyelmet igen látványos és elgondolkodtató formában. És ez esetben sem elhanyagolható a szereposztás, hiszen olyan színészek tűnnek fel a sorozat során, mint Domhnall Gleeson, Rafe Spall, Rory Kinnear, Hayley Atwell vagy Jessica Brown Findley.

Fun fact: a harmadik évadot már a Netflix készíti, és eltérően a korábbiaktól, már nemcsak három részt kapunk évadonként, hanem rögtön tizenkettőt.

+1 Utopia

Ebben a sorozatban a színekkel gyilkolnak. Na nem szó szerint, de hihetetlen vizuális élmény, miközben egy elég bizarr, esetenként darabolós horrorba átütő sci-fi-thrillerrel van dolgunk. Az Utopia esetében nem szeretnék elárulni semmi fontosat, hiszen rögtön az első percben eldől mindenki számára, hogy ez a sorozat neki való-e vagy sem, nem árul zsákbamacskát.

És Ti mit ajánlotok?