Kedvenc Tumblr-oldalaink

Hepp Ildivel, a KultOn.hu legkúlabb arcával mindketten a Tumblr szerelmesei vagyunk. Mert van ám itt kérem minden csoda, izgalmasabbnál izgalmasabb, viccesebbnél viccesebb blogokba botlik az ember lépten nyomon, így könnyen el is megy az idő görgetéssel, lájkolással, és legfőképpen inspirálódással.

És éppen ezért szeretnénk mindenkit arra bíztatni, hogy merüljön el nyugodtan a tumbli csodálatos világában, jöjjön el a Vízöntő kora! Íme 5-5 általunk nagyra becsült és szeretett tumblr oldal, hogy a friss tumbli-júzerek se érezzék elveszve magukat az információs sztrádán.

Ildikó kedvencei

“What if rocks only get hard when you touch them”

Mély gondolatok a fürdőszobából, amiket örökké reblogolni akarsz, mert MINDEGYIK neked szól. Főleg, ha filozófikus alkat vagy…

Például: I wonder what all of the people who type “U” instead of “you” do with all of that extra free time?

Ugye? A többit itt találod: just-shower-thoughts.tumblr.com

shower

Kétféle ember van

Ez ugyan nem egy dinamikusan frissülő blog, de olyan frappánsan megragadja ezeket a momentumokat a grafikáin, hogy helye van a kedvenc listánkon. Nem is fűnék hozzá többet, katt: 2kindsofpeople.tumblr.com

tumblr_o56utrCurj1urogowo1_r1_1280

 

Maddie mindenhol

Maddie a csinos kopólány, aki tényleg mindenhol ott van. Maddie egy celeb, a szó jó értelmében. A szépen komponált pasztell portréinak még Insta oldala is van. Egyszer kattintasz és azonnal megszereted! #maddieonthings

maddie

Brutális szocializmus

Hogyha valaha is rácsodálkoztál már egy-egy panelházra Kőbányán, vagy nézegettél szögletes épületeket szemlélődve a 11. Kerben, vagy rendszeresen szoktál nyálcsorhatva instagram keretbe komponálni betonhézakat, akkor ez a te oldalad lesz! Fuck Yeah, brutalism!

szocreal

Színpompás átmenetek

Van az a #toodeep #arsty #art project, ami még matekos is, és tényleg jó! A srác írt egy algoritmust, ami 30 percenként gradient képeket generál és publikál automatikusan. Félóránként egy-egy színátmenetes négyzet a műfaj szerelmeseinek nagy örömére, tessék!

colorful

Viki kedvencei

Luther napjai

500 éve kezdődött a refomáció – a mi kis Luther Mártonunkat pedig elhívuk magunk mellé 500 napra. Ez a mi ünneplésünk.

Én meg minden napot egy következő csodaként élek meg: 500dayswithluther.tumblr.com

luther

 

Budapest Noir

Budapest fekete-fehér fotókon Németh Krisztának és Andok Tamásnak köszönhetően. Kicsit olyanok ezek a képek, mintha kortárs időutazáson vennénk részt – már ha van ennek bármi értelme. Katt a képekért.

budapestnoir

Szemkontaktus

Van az úgy, hogy kedvenc filmünk főhőse kikacsint a nézőre, na az eye-contact tumblr pont ezeket a pillanatokat gyűjti össze. Illusztris társaság gyűlt össze az évek alatt.

eyecontact

 

Művészet a hangyáknak

Lorraine Loots valószínűleg úgy gondolja, hogy a hangyák is megérdemlik a művészetet, különben egész biztosan nem bajlódna miniatűr festményei elkészítésével – ahogy azt már 2012 óta napi rendszerességgel teszi. Az ő tumblr oldala a paintingsforants.

paintingsforants

 

A pennád járjon!

Imádom az illusztrációkat, és akik hasonlóan éreznek, azoknak minden bizonnyal új Mekkájuk lesz a Less Talk More Illustration oldala, ahol jobbnál jobb képeket lehet szemrevételezni.

tumblr_ocw518SSJU1qzcapfo1_1280

Ezek lennének a mi kedvenceink, de természetesen a tieitekre is borzasztóan kíváncsiak vagyunk! Fun fact: a KultOn is rendelkezik tumblr-rel, az össznépi posztokért katt ide! Ha Ildi tumblr oldala érdekel, akkor viszont a hunti.tumblr.com-ot keresd, az én posztjaimat pedig a csendes.tumblr.com-on találhatjátok meg.